Navigation

L’Histoire

Het begin van de Bistrot

Bijna iedereen in Hulst is bekend met Carl en An de Wolf. Al jaren zijn ze actief in de binnenstad van Hulst als horeca-uitbaters en rasechte ondernemers. Nog lang voordat ze Bistrot En Passant opende, waren ze al druk bezig met het verwelkomen van allerlei verschillende soorten gasten in hun eigen horecazaken.

Na jaren van samenwerking lieten Carl en An de Wolf in 2002 hun oog vallen op een knus historisch pand in het centrum van Hulst. Met hun ervaring op zak en hun vooruitstrevende blik, gingen ze de uitdaging aan. Carl herinnert zich het moment nog goed: “We waren op slag verliefd, vooral toen we de oude waterput in de kelder ontdekten. Dat is nog een stuk echte historie. Bovendien vind ik het sfeervol dat je vanaf de grond tot aan de houten balken van het dak kunt kijken.”

Carl: “We waren op slag verliefd”

En dat historische gevoel waar Carl en An op slag verliefd op werden hebben ze ook doorgetrokken tijdens het opknappen van het pand. Zo brachten ze samen het pand helemaal terug naar de originele oude stijl. Hierna was het tijd om vorm te geven aan de inrichting van hun nieuwe pand. Samen met interieustylist Danny Smit realiseerden ze vakkundig het gevoel van een originele Franse Bistrot. De Bistrot moest de echte huiselijke gezelligheid uitstralen en dat is volgens menig Hulstenaar goed gelukt!

Opening Bistrot En Passant met Zeeuwse Boerinnetjes in 2002!
Carl de Wolf in het midden tussen twee Zeeuwse Boerinnetjes en An de Wolf links naast een
geschonken bos bloemen tijdens de opening van Bistrot En Passant in 2002.

Het verzamelen

Nadat de Bistrot vorm had gekregen, was het tijd om haar deuren te openen aan het publiek. De reacties waren enthousiast in 2002 en die trend hebben Carl en An vast weten te houden tot zelfs nu in 2022. Iets waar mensen vaak niet over uitgepraat raken, is de grote verzameling aan retro, authentieke en klassieke stukken die de inrichting vullen.

Veel stukken die de inrichting sieren, zijn niet vanaf de opening een onderdeel geweest van de Bistrot. Veel stukken zijn namelijk door de jaren heen verzameld op oude brocante markten in Frankrijk door Carl en An zelf. Deze verzamelstukken sieren nu de vensterbanken, de muren en zelfs de balken boven in de nok. Gasten van de Bistrot kunnen hun ogen uitkijken op al het moois dat door de jaren heen verzameld is. Dit maakt Bistrot En Passant absoluut eigen en one-of-a-kind in Hulst!

Een nieuwe wind

Als de Bistrot in 2017 alweer 15 jaar bestaat, waait er langzaam een nieuwe wind langs haar muren. Na een leven lang in de horeca en alweer meer dan een decennium in En Passant, is het niet gek dat ook jonge wolven zich goed thuisvoelen in de gezellige Franse Bistrot. Naast Carl en An zelf, is namelijk ook oudste zoon Robin de Wolf vaak te vinden in de Bistrot. Vanaf zijn 12de duikt zijn snoet op als hulp in de afwas en bediening, waar mensen hem leren kennen, maar in 2017 laat hij zien dat ook in hem de horeca-passie niet uitblijft.

Na even weggeweest te zijn voor zijn studie, keert de oudste zoon toch terug naar het Franse hart in Hulst. Sinds 2017 zien gasten hem voor het eerst terug opduiken in de bediening. Na twee jaar keihard meedenken over vooruitgang, menukaarten, drankkaarten en meewerken als manusje-van-alles, was het dan ook voor hem tijd voor de volgende stap. In 2019 werd hij mede-uitbater van de prachtige Bistrot en sindsdien staat hij dan ook naast zijn ouders als basis van het ijzersterke leidinggevende team van Bistrot En Passant. Sinds 2021 kan men Robin niet alleen meer vinden in de bediening, maar eerder door te spieken door de open keuken. Zo treed de jonge Wolf na jaren in de voetsporen van de Grote Wolf en zwaait nu de scepter in de keuken.

Carl, Robin en An de Wolf poserend op de trap van hun prachtige Bistrot En Passant, voor een foto van een bijpassend artikel over horeca-ondernemers voor Zeeland Business in 2020.

Het verkopen

Na een mooi 2019 en een goed begin van 2020 braken er andere tijden aan voor horeca-ondernemers. Toch besloot het bovenstaande team zich niet uit het veld te laten slaan en bedacht manieren om in stormachtige tijden het hoofd boven water te houden. Zo ging Carl de Wolf in 2020 aan de slag als een echte antiquair met het aankopen en verkopen van diverse bijzondere stukken. Retro, vintage en antiek, het kwam allemaal aan bod toen Carl een deel van de inboedel van de volle Bistrot aan de deur verkocht. Het werd een heuse trekpleister, met elke dag nieuwe stukken en eigenaardigheden. Het nieuws ging rond als een lopend vuurtje en Carl eindigde met zijn Brocanterie zelfs in de lokale krant. Lees hier het volledige artikel.

Het bezorgen en afhalen

Na een tijd de brocanterie draaiende gehouden te hebben, werd het tijd voor nog wat meer actie in de zaak. Letterlijk en figuurlijk. Hier nam Robin het voortouw en zette voor de Bistrot een bezorg- en afhaaldienst op poten. Een hele onderneming vanuit de kleine authentieke Bistrot in de binnenstad van Hulst, maar toch slaagde het team van En Passant erin om het te bolwerken. Zo goed als alle kernen van Hulst moesten in deze tijden voorzien kunnen worden van de maaltijden die in de keuken werden omgetoverd naar take-away wanneer gewenst, dus reed het team van hot naar her in de groene gemeente. Het leverde mooie plaatjes op, maar ook een heel mooi artikel in Zeeland Business genaamd “Maak van de nood een deugd”. Precies zoals past bij de eigenzinnige Hulstenaren. Het volledige artikel leest u hier.

Een nieuw hoofdstuk voor de Bistrot

Na 20 jaar lief en leed meegemaakt te hebben in de landelijke Franse Bistrot in het hart van Hulst, namen An en Carl de moeilijke beslissing om het stokje door te geven aan een nieuwe generatie. Van 2002 tot en met 2022 kon men An en Carl bijna dagelijks vinden in het restaurant aan de Gentsestraat. In 2022 nam Carl in oktober afscheid van de Bistrot en volgde An niet veel later in december. Over een goede opvolging hoeft echter niet getwijfeld te worden, want hun geboren en getogen opvolger staat ook al sinds zijn 12de actief mee te werken in de Bistrot.

Robin: “Met veel toewijding, zorg en liefde zetten wij het Franse hart van Hulst verder”

Van 2002 tot en met 2022; In 2022 nam Carl in oktober en An in december afscheid van de Bistrot

Aangezien zoon Robin al sinds zijn 12de jaar actief is in de Bistrot en sinds 2019 mede-eigenaar is van de Bistrot, stond zijn missie om de Bistrot verder te zetten vast. Van 2002 tot 2022 kon menig Hulstenaar An en Carl bijna dagelijks vinden in Bistrot En Passant, maar sinds 2017 is ook Robin bijna dagelijks daar te vinden. Sinds 2021 heeft familie de Wolf ook schoondochter en partner Laura betrokken bij de Bistrot. Geen vreemde van de horeca en met een studie communicatie achter de rug, nam Laura als Robin’s partner steeds wat meer taken van hem en zijn ouders over. Samen stonden zij klaar om het stokje van Carl en An over te nemen. Sinds januari 2023 steken Robin en Laura samen hun hart en ziel in het Franse hart van Hulst om het werk zonder Carl en An voort te zetten.

Top
Loading ...