Navigation

Geschiedenis

Het begin van de Bistrot

Bijna iedereen in Hulst is bekend met Carl en An de Wolf. Al jaren zijn ze actief in de binnenstad van Hulst als horeca-uitbaters. Nog lang voordat ze Bistrot En Passant opende, waren ze al druk bezig met het verwelkomen van allerlei verschillende soorten gasten in hun horeca.

In 2002 lieten Carl en An de Wolf hun oog vallen op een knus historisch pand in het centrum van Hulst. Met hun ervaring op zak en hun vooruitstrevende blik, gingen ze de uitdaging aan. Carl herinnert zich het moment nog goed: “We waren op slag verliefd, vooral toen we de oude waterput in de kelder ontdekten. Dat is nog een stuk echte historie. Bovendien vind ik het sfeervol dat je vanaf de grond tot aan de houten balken van het dak kunt kijken.”

Carl: “We waren op slag verliefd”

En dat historische gevoel waar Carl en An op slag verliefd op werden hebben ze ook doorgetrokken tijdens het opknappen van het pand. Zo brachten ze samen het pand helemaal terug naar de originele oude stijl. Hierna was het tijd voor de inrichting vorm te geven. Samen met interieustylist Danny Smit realiseerden ze vakkundig het gevoel van een originele Franse Bistrot. De Bistrot moest de echte huiselijke gezelligheid uitstralen en dat is volgens menig Hulstenaar goed gelukt!

Het verzamelen

Nadat de Bistrot vorm had gekregen, was het tijd om haar deuren te openen aan het publiek. De reacties waren enthousiast en die trend hebben Carl en An vast weten te houden. Iets waar mensen vaak niet over uitgepraat raken, is de grote verzameling aan authentieke en klassieke stukken die de inrichting vullen.

Veel stukken die de inrichting sieren, zijn niet vanaf het begin van de Bistrot deel geweest van de ervaring. Veel stukken zijn door de jaren heen verzameld door Carl en An zelf. De stukken sieren nu de vensterbanken, de muren en zelfs boven in de nok de balken. Gasten van de Bistrot kunnen hun ogen uitkijken op al het moois dat door de jaren heen verzameld is. Dit maakt Bistrot En Passant absoluut eigen.

Een nieuwe wind

De Bistrot bestaat ondertussen alweer achttien jaar en familie de Wolf heeft er dan ook al veel tijd doorgebracht. Naast Carl en An zelf, was ook oudste zoon Robin de Wolf vaak te vinden in de Bistrot. In het begin als hulp in de afwas en bediening, waar mensen hem leerden kennen.

Na even weggeweest te zijn voor zijn studie, keerde de oudste zoon toch weer terug naar de veilige basis. Sinds 2017 zien mensen hem dan ook terug naast zijn ouders als basis van dit ijzersterke team. Na twee jaar keihard meegewerkt te hebben, was het dan ook voor hem tijd voor de volgende stap. In 2019 werd hij mede-uitbater van de prachtige Bistrot.

Met Robin toegevoegd aan het team, bevindt Bistrot En Passant zich nu in de nieuwste fase van haar mooie bestaan. Met Carl, An en Robin aan het roer, hoopt de Bistrot natuurlijk nog veel gasten te mogen ontvangen. Zij hopen u te zien voor een heerlijke maaltijd, een goed gesprek én natuurlijk wat stof tot kijken met de bijzondere inrichting.

Wat zal de toekomst brengen? Hopelijk nog veel moois!

Opening Bistrot En Passant met Zeeuwse Boerinnetjes in 2002!
Carl de Wolf in het midden tussen twee Zeeuwse Boerinnetjes en Ann de Wolf links naast een
geschonken bos bloemen tijdens de opening van Bistrot En Passant in 2002.
Top
Loading ...